Kan jouw kind zichzelf zijn?

Ik ben holistisch opgeleid wat betekent dat er gekeken wordt naar zowel klacht zelf als ook naar de oorsprong van de klacht.

Mijn aanpak

Wat is holistisch?

Holistisch komt van het Griekse woord Holos wat geheel betekent. Alles is met elkaar verbonden. Wat bij holistisch coachen ook betekent dat een klacht nooit een losstaande klacht is. Door een onbalans in het lichaam ervaart het kind een bepaalde klacht of vertoond bepaald gedrag.

Omdat alles met elkaar verbonden is, wordt er tijdens een traject naar het hele systeem van het kind gekeken. Daarmee bedoel ik in eerste instantie het gezin waar het kind deel van uitmaakt. Als holistisch kindercoach observeer ik wat er speelt bij jullie kind en of binnen het gezin.

  • Welk gedrag laat je kind zien?
  • En waar komt dit gedrag vandaan?
  • Hoe gaat hij/zij om met gevoelens?
  • Wat zijn zijn/haar behoeften?

Kortom ik kijk naar het geheel, het denken, lijf, gevoel en energie van jouw kind. Daar hoort ook bij dat ik kijk naar de oorsprong van de klachten waar je kind mee loopt.

Vanuit de holistische visie is het belangrijk dat denken en gevoel weer in balans komt om goed in je vel te zitten. Om die balans weer te vinden pas ik in het traject ook veel lichaamswerk toe. Doormiddel van onder andere aromatherapie of kindermassages kan ik zorgen dat kinderen beter met hun klachten om kunnen gaan. Ieder kind is uniek en heeft een eigen methode nodig om het probleem bij op te lossen. Dus de behandeling wordt aangepast aan de behoefte en aard van de kinderen.

Stappenplan

Mijn werkwijze

Zie hier mijn werkwijze bij het begeleiden van kinderen en ouders.

Meer info

Locatie

Praktijk Be you

Ik kom bij je thuis of maak gebruik van een praktijkruimte in Nieuw Vennep.

Meer info

Welke methodes gebruik ik?

Holistische methodiek

Vanuit het holistisch werken bestaan er vier soorten kinderen, ook wel vier constitutiebeelden. Elk soort kind ervaart dingen op een eigen manier en heeft een eigen aanpak en benadering nodig. Om te begrijpen hoe je kind leert en informatie opneemt is het van belang te weten hoe het kind in zijn lijf zit. Nadat duidelijk is om welk soort kind het gaat en welke benadering als prettig wordt ervaren, kan ik het traject gaan uitstippelen.

Aromatherapie

Ook wel geurentherapie genoemd. De geur van olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. Het gebruik van etherische oliën gaat helpen om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Tijdens het traject wordt de etherische olie in verschillende gedaantes gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Als massage olie tijdens de massages
  • Olie voor in het voetenbad
  • Wrijfolie onder de voeten als prikkeltherapie
  • Verstuiven of in een aromabrander gebruiken

Neem vooral een kijkje op de website van Rainbow oils voor meer informatie omtrent etherische oliën.

Kindermassage

Tijdens ons traject spelen massages van hoofd, buik en voeten van het kind een belangrijke rol. Massages zijn namelijk ondersteunend voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Vaak merken we dat kinderen teveel in hun hoofd in plaats van in hun lijf leven. Door tijdens het traject massages te geven aan het kind, komen de kinderen door het huid op huid contact weer in verbinding met hun lijf en dus ook weer meer bij hun gevoel. Dit heeft weer een positief effect op het zelfvertrouwen van het kind.
Samen met het kind wordt bepaald welke massage hij of zij prettig vindt en nodig denkt te hebben. Deze massage ga ik ook aan de ouders leren zodat zij dit zelf kunnen toepassen bij hun kind.

Therapeutisch tekenen

Therapeutisch tekenen geeft goede inzichten tijdens het traject, doordat ervaringen, gevoelens en belevingen door de kinderen worden omgezet in beelden. Beeldentaal is van nature de taal van kinderen.

Tijdens de sessies gaat het kind bijvoorbeeld een boom of een huis tekenen. Zodra de tekening af is dan bekijk ik de tekening en als er iets niet helder is, vraag ik aan je kind wat hij/zij bedoelt. Naderhand analyseer ik de tekening verder en in een oudersessie zal ik de uitkomsten met de ouders delen en bij hen toetsen.

Het is namelijk zo dat als kinderen een spontane tekening maken, tekenen zij op dat moment wat zij (onbewust) nodig hebben. Dat kan per uur verschillen en maakt vaak ook dat je per dag totaal verschillende tekeningen van het kind kunt terugzien.


Coachkaarten

Coachkaarten gaan over de basisbehoeften die jullie kind of de ouder(s) tijdens zijn of haar jeugd gemist heeft. Op speelse wijze trekken de kinderen onbewust kaarten waarop gecoacht kan gaan worden. Iedereen weet onbewust wat ze nodig heeft. Door deze manier van werken wordt het voor het kind een stuk minder spannend. Wie wil er nu niet zelf kiezen?

Na deze sessie, deel ik de uitkomst en mijn bevindingen met de ouders en gaan we hier verder mee aan de slag.

Stappenplan

Kunnen jullie mijn hulp goed gebruiken?

Mijn aanpak is persoonlijk, op maat en altijd in overleg met jou/jullie als ouder(s). Contact mij direct en/of zie hier mijn werkwijze.

Plan vrijblijvend een introductie gesprek!

We bespreken telefonisch wat er speelt en waar je kind volgens jullie hulp bij kan gebruiken.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

     

Praktijk voor kind en gezin

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de kinderen ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij je kind.