Kindermassage

Kinderen kunnen behoefte hebben aan rust in hun lijf en hoofd. Afhankelijk van de behoefte bestaat de massage uit hoofd-, buik en/of voetmassage.

Rust

Hoofd, buik en voetmassage

Tijdens het traject spelen massages van hoofd, buik en voeten van het kind een belangrijke rol. De aanmaak van het stofje oxytocine tijdens de kindermassage werkt ondersteunend voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam van kinderen. Het vrijkomen van dit knuffel- of hechtingshormoon heeft een positief effect op:
 

  • concentratieproblemen
  • hoofdpijnen
  • geheugenproblemen
  • slaapproblemen
  • angststoornissen
  • en ander stress gerelateerde klachten

Massage

Etherische oliën

Tijdens de massage zal ik gebruik maken van biologische etherische massage oliën van Rainbow oils. Ik start met massage olie met geuren als Lavendel, Mandarijn, Limoen en Citroen.

Hoofdmassage

In je hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms zit je hoofd hierdoor helemaal vol en ben je niet meer in staat om nog nieuwe indrukken te verwerken. Een hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om weer rust te creëren in je lijf.

Buikmassage

In de buik verteer je niet alleen wat je gegeten hebt, maar ook de indrukken die je hebt opgedaan of de emoties die je niet hebt geuit. Bij een teveel aan indrukken kan je last krijgen van je buik in de vorm van buikpijn of obstipatie. Door de massage krijgt de emotie de ruimte en mag die emotie er zijn. Door een buikmassage worden blokkades in je lijf aangepakt, komen emoties los en kan jouw energie weer stromen.

Voetreflexmassage

Op je voeten zitten alle reflexzones van het gehele lichaam, hier komt alles dus samen. Voeten verbinden ons met de aarde. Door het masseren van de voeten worden eventuele blokkades aangepakt, zodat je lichaam zichzelf kan herstellen en de energie weer goed kan stromen. Overtollige energie en emoties worden door de voetreflexmassage afgevoerd, zodat er harmonie en ontspanning in je lijf ontstaat.

Samen met jouw kind wordt bepaald welke massage hij of zij prettig vindt en nodig denkt te hebben. Omdat het helemaal fijn is als ouders zelf deze massage kunnen doen bij hun kinderen, leer ik dit graag aan de ouders tijdens het traject.

Aan het woord

Blije kinderen

Het is fijn wat ze doet. Ze luistert naar mij en door de tips ga ik rustiger naar school. Ik voel mij veilig om alles te zeggen. Door een voetenbad ’s avonds kan ik beter slapen en word ik rustiger. De massage is ook lekker en helpt mij ontspannen.

Bente

Onze zoon Lorenzo gaf aan dat hij het leuk bij je vond! Hij vindt jou als coach mevrouw heel aardig en hij vond het fijn om met je te kletsen. Het tekenen was vooral leuk om te doen en van de olie onder zijn voeten kon hij rustiger slapen.
Lorenzo

Wil je ook leren om jouw kind te masseren?

We bespreken telefonisch wat er speelt en waar je kind volgens jullie hulp bij kan gebruiken.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

     

Praktijk voor kind en gezin

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de kinderen ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij je kind.