Vrouwen en moeders

Voor iedere moeder is het moederschap en de weg erna toe anders. Iedere vrouw is uniek en ervaart gebeurtenissen op een andere manier.

Zolang wij nergens tegenaan lopen en niets ingrijpends meemaken in ons leven, voel je niet de behoefte om om hulp te vragen.

En toch, soms is het gewoon even teveel allemaal. Soms kan je het even niet alleen.

Ook voor jou ben ik er. Speciaal voor moeders die soms zichzelf vergeten.

Selfcare is how you take your power back

Vrouw zijn

Denk jij wel eens aan jezelf?

Wij vrouwen en moeders vergeten vaak onszelf, terwijl wij wel altijd voor anderen aan het zorgen zijn. Je eigen grenzen bewaken, nee zeggen en lief voor jezelf zijn, zijn dingen die wij vaak vergeten. 

Als je goed naar je lichaam luistert, weet je dat je op verschillende momenten door de maand heen, anders kan reageren op mensen en situaties. Dit is vaak afhankelijk van waar je in je cyclus zit.

Ook speelt de basis van het vrouw zijn hierin een rol. Wij vrouwen zijn van oorsprong verzorgender ingesteld dan mannen. Denk maar terug aan heel vroeger, de mannen gingen jagen en wij vrouwen kookten en zorgden voor de kinderen.

Zo is de rolverdeling vaak nog steeds binnen gezinnen. Alleen hebben we daarnaast ook nog een drukke baan, willen dat de kinderen het goed hebben, brengen ze naar sport en zorgen voor de cadeautjes bij verjaardagen.

Maar waar sta jij dan als moeder als vrouw? Wordt er goed voor jou gezorgd? Of vergeet je soms dat jij er ook nog bent om lief voor te zijn en goed voor te zorgen?

Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is echt naar jezelf te luisteren en niet maar door te rennen. Luisteren naar je hart, naar wat jij wilt en belangrijk vindt.

Wij doen alles voor ons gezin, voor de kinderen, maar vergeten vaak nog goed op ons zelf te letten en te zorgen. Ook ik ben vaak over mijn grenzen heen gegaan en teruggeroepen en weet nu hoe ik de balans kan terugvinden, mezelf kan terugvinden. Door echt te voelen en te luisteren naar wat ik nodig heb en dat ook te pakken en te doen. Dat is de reden dat ik er ook voor jullie, moeders en vrouwen ben. Want er is maar een jij en daar moet je zuinig op zijn.

Coaching moeders

Moeders coachen

Waarvoor kan je bij mij terecht?

weinig zelfvertrouwen
zelfbeeld problematiek
paniek en angst
geen vertrouwen in je lijf
onzekerheid
geen nee kunnen zeggen
niet voor jezelf kunnen opkomen
jezelf kwijt zijn en niet meer weten wat jij nu echt wilt
rouw en verdriet
en faalangst

Maar eigenlijk alles waar jij wel een beetje hulp bij kunt gebruiken bij je zoektocht om weer jezelf te kunnen zijn en in je kracht te kunnen staan.

De mentale, emotionele of fysieke blokkades die in je lijf vastzitten, opsporen, aankijken en loskoppelen.

Reactie van Evelien

‘Ik heb bij Tamara het ‘Love yourself and be you’ traject gevolgd en heb ik korte tijd echt mijzelf beter leren kennen. Echt fijn om nu meer rust in mijn lijf en hoofd te ervaren, beter voor mijzelf te leren op komen en te weten dat ik soms ook los mag laten. Dus zou het zeker aanraden.’

Moederschap

Wat gaat vanzelf, wat kost energie?

Voor iedere moeder is het moederschap en de weg erna toe anders. Iedere vrouw is uniek en ervaart gebeurtenissen op een andere manier.

Het kan zo zijn dat zwanger worden niet vanzelf ging, maar een reis was waar je iedere keer weer die teleurstelling in je lijf te boven moest komen, zelf liefde ver te zoeken was en het vertrouwen in je lijf erg laag. Toch moeder mogen worden en jij weet als geen ander wat een geschenk het is en wat een enorme wens het was.
Het kan ook zo zijn dat je gemakkelijk moeder werd en dacht en nu? Het moederschap is mooi, maar soms zo lastig.

Je ziet je dochter worstelen met alle verwachting die ze van zichzelf heeft en die ze zich oplegt. De onzekerheid als het gaat om haar uiterlijk en de keuzes die ze moet maken. De hormonen die door haar lijf stromen en waar ze zich soms geen raadt mee weet.

Hier komt jouw struggle met jezelf ook weer naar boven want hoe kan je haar zo goed mogelijk helpen? Doe ik het wel goed? Weet dat je het altijd goed doet, want je doet het uit liefde voor je kind. En soms, ja soms is het fijn als iemand je die bevestiging geeft dat je goed bezig bent.

coaching moeders na zwangerschap

GO & Shine Be you

1-op-1 coaching traject

Tijdens dit traject combineer ik NEI therapie met de begeleiding die passend is voor jouw hulpvraag.

Wij zullen 3 maanden samen aan de slag gaan om de beste versie van jezelf te worden, zodat jij weer van jezelf kunt houden echt zoals jij bent. Je staat weer in je kracht en volgt je eigen pad.

 

Tijdens dit traject zullen we het onder ander hebben over:

  • Wat zou je het liefste willen? Wat verlang je?
  • Wat draag je nog bij je en houdt je tegen om jezelf te kunnen zijn en kan en mag je loslaten?
  • Wat heb jij nodig om jezelf te kunnen zijn? Wat geeft jou energie?
  • Wat zijn jouw grenzen en hoe kan je die bewaken?
  • Waar mag en kan je meer aandacht aan besteden?

Wij zullen in het begin 1 keer per twee weken een sessie hebben, later zal dit een keer per 3 weken zijn. Ik sta via app of mail tot jouw beschikking voor vragen en hulp tijdens het gehele traject.

Het heeft mijn voorkeur om de sessies live plaats te laten vinden, maar online kan natuurlijk ook.

Ben jij er klaar voor jezelf weer terug te krijgen, de lead te pakken over jouw leven, zodat jij weer als jezelf kan genieten van wat er is?

Volg dan nu je gevoel en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

 

Plan een kennismaking

Lieve moeder, lief mens, zorg dat je jezelf ook iets meer liefde geeft. Er is namelijk maar 1 jij en daar moet je zuinig op zijn.

Ben jij er klaar mee dat je altijd anderen op de eerste plaats zet en je eigen leven op on hold plaatst? Wil je weten waarom je dat doet en daar verandering in brengen? Kies dan nu echt voor jezelf kiezen, zodat je weer van jezelf kunt houden en echt jezelf kunt zijn.

Plan vrijblijvend een introductie gesprek!

We bespreken telefonisch wat er speelt en waar je hulp bij wil en kan gebruiken.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

Vergoedbaar mits aanvullend verzekerd
AGB code: 90117849

    

Coaching voor meisjes, meiden en moeders in de Haarlemmermeer

Ik ben holistisch coach en NEI therapeut en benader en behandel de klachten met behulp van NEI therapie met een holistische kijk op de klachten. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of moeder.

keurmerken