Hoe ga ik te werk?

Ik leef en werk vanuit een holistische visie wat betekent dat ik zowel naar de klacht zelf als ook naar de oorsprong van de klacht kijk. Bij de begeleiding van de meisjes, meiden en moeders in mijn praktijk gebruik ik vooral mijn zelfkennis en intuitie. Omdat ieder meisje, iedere meid of vrouw uniek is, werk ik met trajecten die zijn afgestemd op jou als persoon.

Als meisje en jonge vrouw heb ik mezelf regelmatig onzichtbaar willen maken en had ik last van een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ik vaak niet echt mijzelf was en liet zien. Dat doe ik inmiddels wel, ik weet wie ik ben en blijf bij wie ik ben. Zo weet ik waar mijn kracht ligt en gebruik ik deze zodat ik vanuit mijn ervaring en expertise jou kan helpen, weer terug te komen bij jezelf.

Mijn aanpak

Vanuit verbinding en oprechte menselijke aandacht kijk ik naar klacht van het meisje of vrouw die bij mij komt voor advies en begeleiding. Ik stem de behandeling of werkwijze ook echt op jou als persoon af. Wat heb jij nodig om weer jezelf te kunnen zijn? Ik maak hierbij gebruik van holistische methodieken.

 

Wat is holistisch?

Holistisch komt van het Griekse woord Holos wat geheel betekent. Alles is met elkaar verbonden. Wat bij holistisch coachen ook betekent dat een klacht nooit een losstaande klacht is. Door een onbalans in het lichaam ervaart men een bepaalde klacht of vertoond bepaald gedrag.

Omdat alles met elkaar verbonden is, wordt er tijdens een traject naar het hele systeem van degene met de klacht gekeken. Daarmee bedoel ik in eerste instantie het gezin waar je deel van uitmaakt. Als holistisch meisjescoach observeer ik wat er speelt bij de persoon die bij mij komt en of binnen het gezin.

 • Welk gedrag is er te zien?
 • En waar komt dit gedrag vandaan?
 • Hoe gaat zij om met gevoelens?
 • Wat zijn haar/ jouw behoeften?

Kortom ik kijk naar het geheel, het denken, lijf, gevoel en energie van de persoon die bij mij komt. Daar hoort ook bij dat ik kijk naar de oorsprong van de klachten waar jij of jullie dochter mee loopt.

Vanuit de holistische visie is het belangrijk dat denken en gevoel weer in balans komt om goed in je vel te zitten. Om die balans weer te vinden pas ik in het traject ook veel lichaamswerk toe. Doormiddel van onder andere aromatherapie of massages kan ik zorgen dat er beter met de klachten om gegaan kan worden. Ieder persoon is uniek en heeft een eigen methode nodig om het probleem bij op te lossen. Dus de behandeling wordt aangepast aan de behoefte en aard van de persoon die bij mij komt voor hulp.

Stappenplan

Mijn werkwijze

Zie hier mijn werkwijze bij het begeleiden van meisjes, meiden en moeders.

Meer info

Locatie

Praktijk Be you

Ik kom bij je thuis of maak gebruik van een praktijkruimte in Nieuw Vennep.

Meer info

Welke methodes gebruik ik?

Karakterologie

Je bent uniek en je bent wie je bent. Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid en karakter, die wordt gevormd in de eerste 6 jaar van jouw leven. Een deel van jouw karakter krijg je van jouw ouders, door je opvoeding en omgeving en een deel ligt vast in jouw lichaam. Je hebt vast al eens gemerkt dat je bepaalde dingen doet, die je je moeder vroeger ook zag doen.

Iedere kind heeft 5 karakterstructuren en iedere volwassene heeft er 7. Hoe deze karakterstructuren bij jouw verdeeld zijn, maakt je tot de unieke persoon die je bent. Hoe fijn is het als je meer inzicht hebt in jouw karakter, hoe dat is gevormd en hoe je jouw karakter in jouw voordeel kunt gebruiken?

Door meer inzicht te hebben in het karakter van je dochter,  ben je staat te snappen waarom je dochter doet zoals ze doet en ook wat ze denkt.

Inzichten door karaktertest
Je krijgt een test toegestuurd met een aantal vragen. Uit deze test wordt duidelijk wat jouw hoofdkarakter is, welke 2 karakters hier een grote rol bij spelen en geeft inzicht in welke karakters er verder in jouw persoon aanwezig zijn.

Door deze test krijg je meer inzicht en kennis in jezelf, maar ook in je kwaliteiten en valkuilen die horen bij de karakterstructuren die jouw karakter vormen. Ook wordt duidelijk wat jou tegenhoudt en waar de kansen liggen om je te ontwikkelen.

Inzicht in de karakterstructuren van je dochter geven jou als ouder nieuwe inzichten in het gedrag van je dochter en helpt ook beter te begrijpen welke rol zij heeft binnen het gezin en waarom de dingen daar gaan zoals ze gaan.

Wat brengt het jou en/of jullie als gezin?

 • Houvast om het beste uit jezelf te halen
 • Inzichten in jouw gedrag of van jullie dochter
 • Begrip en informatie als het gaat om dingen waar je tot nu toe als persoon vaak tegen aan bent gelopen
 • Laat je zien waar jouw groeikansen liggen
 • Rust en vertrouwen als je weet waarom je de dingen doet, zoals je ze doet
 • Positief effect op jouw zelfbeeld

Voor wie is deze test?
Voor alle meisjes, meiden, vrouwen en moeders die meer inzicht willen hebben, waarom ze de dingen doen die ze doen en waarom juist op die manier.

Nadat jij de test hebt ingevuld, plannen we een afspraak in, waarin ik jou meeneem in jouw karakterstructuur en laat zien hoe je het beste uit jezelf kunt halen, zodat je ook jezelf mag zijn en kan zijn.

Aromatherapie

Ook wel geurentherapie genoemd. De geur van olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. Het gebruik van etherische oliën gaat helpen om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Tijdens het traject wordt de etherische olie in verschillende gedaantes gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Als massage olie tijdens de massages
 • Olie voor in het voetenbad
 • Wrijfolie onder de voeten als prikkeltherapie
 • Verstuiven of in een aromabrander gebruiken

Neem vooral een kijkje op de website van Rainbow oils voor meer informatie omtrent etherische oliën.

Holistische massage

Tijdens ons traject spelen massages van hoofd, buik en voeten van het kind een belangrijke rol. Massages zijn namelijk ondersteunend voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Vaak merken we dat wij vrouwen en meisjes teveel in hun hoofd in plaats van in hun lijf leven. Door tijdens het traject massages te geven, komen je door het huid op huid contact weer in verbinding met jouw lijf en dus ook weer meer bij jouw gevoel. Dit heeft weer een positief effect op het zelfvertrouwen.
In afstemming met elkaar wordt bepaald welke massage als prettig wordt gevinden en waarvan ik denk dat nodig is. Eventueel is deze massage ook te leren, zodat je hem zelf ook kunt geven.

Therapeutisch tekenen

Therapeutisch tekenen geeft goede inzichten tijdens het traject, zowel voor jongere als oudere meiden, maar ook voor volwassenen.  Ervaringen, gevoelens en belevingen worden door de kinderen, maar ook volwassenen omgezet in beelden. Beeldentaal is van nature de taal van kinderen.

Tijdens de sessies teken je bijvoorbeeld een boom of een huis. Zodra de tekening af is dan bekijk ik de tekening en als er iets niet helder is, vraag ik wat jij/zij bedoelt. Naderhand analyseer ik de tekening verder en in een oudersessie zal ik de uitkomsten delen en bij hen toetsen.

Het is namelijk zo dat als kinderen een spontane tekening maken, tekenen zij op dat moment wat zij (onbewust) nodig hebben. Dat kan per uur verschillen en maakt vaak ook dat je per dag totaal verschillende tekeningen van het kind kunt terugzien.

Coachkaarten

Coachkaarten gaan over de basisbehoeften die jullie dochter of de ouder(s) tijdens zijn of haar jeugd gemist heeft. Op speelse wijze trekken de kinderen onbewust kaarten waarop gecoacht kan gaan worden. Iedereen weet onbewust wat ze nodig heeft. Door deze manier van werken wordt het voor het kind een stuk minder spannend. Wie wil er nu niet zelf kiezen?

Na deze sessie, deel ik de uitkomst en mijn bevindingen met de ouders en gaan we hier verder mee aan de slag.

Stappenplan

Kunnen jullie mijn hulp goed gebruiken?

Mijn aanpak is persoonlijk, op maat en altijd in overleg met jou/jullie als ouder(s). Contact mij direct en/of zie hier mijn werkwijze.

Plan vrijblijvend een introductie gesprek!

We bespreken telefonisch wat er speelt en waar jij of jullie dochter hulp bij kan gebruiken.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

    

Coaching voor meisjes, meiden en (jonge) vrouwen

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de klachten ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of (jonge) vrouw.