Hoe ga ik te werk?

Ik ben holistisch opgeleid wat betekent dat ik zowel naar de klacht zelf als ook naar de oorsprong van de klacht kijk. Bij de begeleiding van de meisjes, meiden en moeders in mijn praktijk gebruik ik vooral mijn zelfkennis en intuitie.

Als meisje en jonge vrouw heb ik mezelf regelmatig onzichtbaar willen maken en had ik last van een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ik vaak niet echt mijzelf was en liet zien.

Inmiddels weet ik waar mijn kracht ligt en gebruik ik deze zodat ik vanuit mijn ervaring en expertise anderen verder kan helpen.

Mijn aanpak

Vanuit verbinding en oprechte menselijke aandacht kijk ik naar klacht van het meisje of vrouw die bij mij komt voor advies en begeleiding. Ik stem de behandeling of werkwijze ook echt op jou als persoon af. Wat heb jij nodig om weer jezelf te kunnen zijn? Ik maak hierbij gebruik van holistische methodieken.

 

Wat is holistisch?

Holistisch komt van het Griekse woord Holos wat geheel betekent. Alles is met elkaar verbonden. Wat bij holistisch coachen ook betekent dat een klacht nooit een losstaande klacht is. Door een onbalans in het lichaam ervaart men een bepaalde klacht of vertoond bepaald gedrag.

Omdat alles met elkaar verbonden is, wordt er tijdens een traject naar het hele systeem van degene met de klacht gekeken. Daarmee bedoel ik in eerste instantie het gezin waar je deel van uitmaakt. Als holistisch meisjescoach observeer ik wat er speelt bij de persoon die bij mij komt en of binnen het gezin.

  • Welk gedrag is er te zien?
  • En waar komt dit gedrag vandaan?
  • Hoe gaat zij om met gevoelens?
  • Wat zijn haar/ jouw behoeften?

Kortom ik kijk naar het geheel, het denken, lijf, gevoel en energie van de persoon die bij mij komt. Daar hoort ook bij dat ik kijk naar de oorsprong van de klachten waar jij of jullie dochter mee loopt.

Vanuit de holistische visie is het belangrijk dat denken en gevoel weer in balans komt om goed in je vel te zitten. Om die balans weer te vinden pas ik in het traject ook veel lichaamswerk toe. Doormiddel van onder andere aromatherapie of massages kan ik zorgen dat er beter met de klachten om gegaan kan worden. Ieder persoon is uniek en heeft een eigen methode nodig om het probleem bij op te lossen. Dus de behandeling wordt aangepast aan de behoefte en aard van de persoon die bij mij komt voor hulp.

Stappenplan

Mijn werkwijze

Zie hier mijn werkwijze bij het begeleiden van meisjes, meiden en moeders.

Meer info

Locatie

Praktijk Be you

Ik kom bij je thuis of maak gebruik van een praktijkruimte in Nieuw Vennep.

Meer info

Welke methodes gebruik ik?

Holistische methodiek

Vanuit het holistisch werken bestaan er vier soorten kinderen, ook wel vier constitutiebeelden. Elk soort kindbeeld ervaart dingen op een eigen manier en heeft een eigen aanpak en benadering nodig. Om te begrijpen hoe je als mens leert en informatie opneemt is het van belang te weten hoe je in je lijf zit. Nadat duidelijk is om welk soort constitutiebeeld het gaat en welke benadering als prettig wordt ervaren, kan ik het traject gaan uitstippelen.

Aromatherapie

Ook wel geurentherapie genoemd. De geur van olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. Het gebruik van etherische oliën gaat helpen om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Tijdens het traject wordt de etherische olie in verschillende gedaantes gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Als massage olie tijdens de massages
  • Olie voor in het voetenbad
  • Wrijfolie onder de voeten als prikkeltherapie
  • Verstuiven of in een aromabrander gebruiken

Neem vooral een kijkje op de website van Rainbow oils voor meer informatie omtrent etherische oliën.

Holistische massage

Tijdens ons traject spelen massages van hoofd, buik en voeten van het kind een belangrijke rol. Massages zijn namelijk ondersteunend voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Vaak merken we dat wij vrouwen en meisjes teveel in hun hoofd in plaats van in hun lijf leven. Door tijdens het traject massages te geven, komen je door het huid op huid contact weer in verbinding met jouw lijf en dus ook weer meer bij jouw gevoel. Dit heeft weer een positief effect op het zelfvertrouwen.
In afstemming met elkaar wordt bepaald welke massage als prettig wordt gevinden en waarvan ik denk dat nodig is. Eventueel is deze massage ook te leren, zodat je hem zelf ook kunt geven.

Therapeutisch tekenen

Therapeutisch tekenen geeft goede inzichten tijdens het traject, zowel voor jongere als oudere meiden, maar ook voor volwassenen.  Ervaringen, gevoelens en belevingen worden door de kinderen, maar ook volwassenen omgezet in beelden. Beeldentaal is van nature de taal van kinderen.

Tijdens de sessies teken je bijvoorbeeld een boom of een huis. Zodra de tekening af is dan bekijk ik de tekening en als er iets niet helder is, vraag ik wat jij/zij bedoelt. Naderhand analyseer ik de tekening verder en in een oudersessie zal ik de uitkomsten delen en bij hen toetsen.

Het is namelijk zo dat als kinderen een spontane tekening maken, tekenen zij op dat moment wat zij (onbewust) nodig hebben. Dat kan per uur verschillen en maakt vaak ook dat je per dag totaal verschillende tekeningen van het kind kunt terugzien.

Coachkaarten

Coachkaarten gaan over de basisbehoeften die jullie kind of de ouder(s) tijdens zijn of haar jeugd gemist heeft. Op speelse wijze trekken de kinderen onbewust kaarten waarop gecoacht kan gaan worden. Iedereen weet onbewust wat ze nodig heeft. Door deze manier van werken wordt het voor het kind een stuk minder spannend. Wie wil er nu niet zelf kiezen?

Na deze sessie, deel ik de uitkomst en mijn bevindingen met de ouders en gaan we hier verder mee aan de slag.

Stappenplan

Kunnen jullie mijn hulp goed gebruiken?

Mijn aanpak is persoonlijk, op maat en altijd in overleg met jou/jullie als ouder(s). Contact mij direct en/of zie hier mijn werkwijze.

Plan vrijblijvend een introductie gesprek!

We bespreken telefonisch wat er speelt en waar jij of jullie dochter hulp bij kan gebruiken.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

     

Coaching voor meisjes, meiden en (jonge) vrouwen

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de klachten ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of (jonge) vrouw.