Hoe ga ik te werk?

Ik leef en werk vanuit een holistische visie. Bij het coachen van meisjes, meiden en vrouwen betekent dit, dat ik zowel naar de klacht zelf als ook naar de oorsprong van de klacht kijk.

Bij de begeleiding van de meisjes, meiden en moeders in mijn praktijk gebruik ik naast alle kennis en tools die ik opgedaan heb ook mijn zelfkennis en intuitie. Of je nu jongvolwassen of puber leeftijd hebt of als meisje last hebt van meidenvenijn, ik kijk naar jou als persoon. Omdat ieder meisje, iedere meid of vrouw uniek is, werk ik met trajecten die zijn afgestemd op jou.

Als meisje en jonge vrouw heb ik mezelf regelmatig onzichtbaar willen maken en had ik last van een gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor ik vaak niet echt mijzelf was, zelfverzekerheid ver te zouken was een mij niet liet zien. Dat doe ik inmiddels wel, ik weet wie ik ben en blijf bij wie ik ben. Ik weet waar mijn kracht ligt, wat mijn eigenwaarde is en gebruik dit tijdens het coachen, waardoor ik zowel vanuit mijn ervaring als expertise jou kan helpen met meer zelfvertrouwen en zelfverzekerd  weer terug te komen bij jezelf.

Ieder meisje en iedere vrouw is uniek en heeft een coaching traject nodig wat afgestemd is op jou als persoon. Vandaar dat ik werk met individuele coaching trajecten.
Samen bepalen wij wat de lengte en inhoud van het traject zal zijn.

Meisjes 7-11 jaar

Heeft jouw dochter moeite met het omgaan van haar gevoelens en zich te uiten en zie je hier woede, huilbuien en angsten door ontstaan?

Meer info

Meiden 12-18

Vind jij het soms lastig te bepalen wie je nu echt bent en wat je verder wilt bereiken? Voel jij je onzeker over jezelf?

Meer info

Moeders

Ben jij moeder van een (puber) dochter en vind jij het lastig de balans te vinden tussen het moederschap en goed voor jezelf zorgen?

Meer info

Meisjescoach

Welke methoden gebruik ik?

 

Karaktertest

Je bent uniek en je bent wie je bent. Ieder mens heeft zijn eigen persoonlijkheid en karakter, die wordt gevormd in de eerste 7 jaar van jouw leven. Een deel van jouw karakter krijg je van je ouders, door je opvoeding en omgeving en een deel ligt vast in jouw lichaam. Je hebt vast al eens gemerkt dat je bepaalde dingen doet, die je je moeder vroeger ook zag doen.

Ik ben karakterprofielcoach en werk met deze karaktertest, omdat het echt een eye opener kan zijn als je weet welke karakterstijlen bij jou bovenaan staan en hoe jouw karakter opgebouwd is.

Er zijn 6 karakterstijlen en elke stijl heeft een andere gebruiksaanwijzing. Dat betekent dat je op andere manieren de dingen doet die je doet en hoe je het doet.
Hoe mooi kan het zijn als je je jouw gebruiksaanwijzing kent en bijvoorbeeld ook die van je dochter. Meer inzicht in jouw kwaliteiten, je valkuilen maar ook de punten waar je mee aan de slag kunt. Daarnaast weet je beter waarom je dochter de dingen anders doet dan jij en helpt het inzicht in jouw karakter bij het maken van keuzes.

Hoe werkt een karaktertest?

  • Je krijgt een test toegestuurd met een aantal vragen. Deze vragen vul je online in.
  • Nadat jij de test hebt ingevuld, komt er een rapport waarop staat wat jouw hoofdkarakter is en welke 2 karakters daarnaast ook een grote rol spelen bij het vormgeven van jouw karakter.
  • Het rapport bespreken wij in een gesprek met elkaar en hierna zal je meer inzicht in jouw karakter,  duidelijk hebben wat jou tegenhoudt en waar de kansen liggen om je te ontwikkelen.

Je kunt er voor kiezen om daarna verder in een traject te gaan of alleen de test doen als je denkt voldoende handvatten te hebben na ons gesprek.

Aromatherapie

Ook wel geurentherapie genoemd. De geur van olie heeft effect op de emoties en de werking heeft effect op het lichaam. Het gebruik van etherische oliën gaat helpen om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Tijdens het traject wordt de etherische olie in verschillende gedaantes gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Als massage olie tijdens de massages
  • Olie voor in het voetenbad
  • Wrijfolie onder de voeten als prikkeltherapie
  • Verstuiven of in een aromabrander gebruiken

Neem vooral een kijkje op de website van Rainbow oils voor meer informatie omtrent etherische oliën.

Holistische massage

Tijdens het traject spelen massages van hoofd, buik en voeten van jouw lijf een belangrijke rol. Massages zijn namelijk ondersteunend voor het zelfgenezende vermogen van het lichaam. Vaak zitten wij vrouwen en meisjes teveel in ons hoofd in plaats van in ons lijf. Door tijdens het traject massages te geven, kom je door het huid op huid contact weer in verbinding met jouw lijf en dus ook weer meer bij jouw gevoel. Dit heeft weer een positief effect op het zelfvertrouwen.
In afstemming met elkaar wordt bepaald welke massage als prettig wordt gevinden en waarvan ik denk dat nodig is. Eventueel is deze massage ook te leren, zodat je hem zelf ook kunt geven.

Therapeutisch tekenen

Therapeutisch tekenen geeft goede inzichten tijdens het traject, zowel voor jongere als oudere meiden, maar ook voor volwassenen.  Ervaringen, gevoelens en belevingen worden door de kinderen, maar ook volwassenen omgezet in beelden. Beeldentaal is van nature de taal van kinderen.

Tijdens de sessies teken je bijvoorbeeld een boom of een huis. Zodra de tekening af is dan bekijk ik de tekening en als er iets niet helder is, vraag ik wat jij/zij bedoelt. Naderhand analyseer ik de tekening verder en in een oudersessie zal ik de uitkomsten delen en bij hen toetsen.

Het is namelijk zo dat als kinderen een spontane tekening maken, tekenen zij op dat moment wat zij (onbewust) nodig hebben. Dat kan per uur verschillen en maakt vaak ook dat je per dag totaal verschillende tekeningen van het kind kunt terugzien.

Coachkaarten

Coachkaarten gaan over de basisbehoeften die jullie dochter of de ouder(s) tijdens zijn of haar jeugd gemist heeft. Op speelse wijze trekken de kinderen onbewust kaarten waarop gecoacht kan gaan worden. Iedereen weet onbewust wat ze nodig heeft. Door deze manier van werken wordt het voor het kind een stuk minder spannend. Wie wil er nu niet zelf kiezen?

Na deze sessie, deel ik de uitkomst en mijn bevindingen met de ouders en gaan we hier verder mee aan de slag.

Stappenplan

Kunnen jullie mijn hulp goed gebruiken?

Mijn aanpak is persoonlijk, op maat en altijd in overleg met jou/jullie als ouder(s). Contact mij direct en/of zie hier mijn werkwijze.

Plan vrijblijvend een introductie gesprek!

We bespreken telefonisch wat er speelt en waar jij of jullie dochter hulp bij kan gebruiken.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

    

Coaching voor meisjes, meiden en moeders

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de klachten ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of moeder.

keurmerken