Over mij

Even voorstellen

Ik ben Tamara, 39 jaar oud en getrouwd met de man van mijn leven. Inmiddels moeder van drie kinderen, Bente van 8, Mees van 7 en Lizzie van 1,5 jaar. Voordat ik met de opleiding tot Kindercoach ben begonnen, heb ik jaren in de uitzendbranche gewerkt. Hier heb ik de laatste jaren veel collega’s mogen coachen en ontdekt dat hierin echt mijn talent en passie ligt. Het mooie aan het coachen, vind ik dat je door echt te luisteren naar de persoon tegenover je, je diegene kunt helpen en zelf tot inzichten kunt laten komen, waardoor die persoon uiteindelijk gaat groeien en bloeien. Hoe mooi is het als je dat met kinderen ook kunt bereiken?

‘Het mooie van luisteren is horen wat er niet gezegd wordt. Pas wanneer je luistert om te begrijpen in plaats van luisteren om te reageren ontstaat er echt contact.’

Inzicht

Mijn eigen ervaring

Na het plotselinge overlijden van mijn moeder kwam ik door omstandigheden thuis te zitten. In diezelfde periode openbaarde ook de hooggevoeligheid van onze oudste dochter zich. Wij liepen hierdoor tegen veel dingen aan met haar en gingen op zoek naar iemand die haar kon helpen. Door wat ik over mij ontdekte en wat ik bij mijn dochter zag gebeuren, ontstond bij mij de behoefte haar zelf te kunnen helpen en mij te gaan ontwikkelen op dit onderwerp. Ik heb de opleiding Holistisch Kindercoach afgerond en help nu kinderen weer onbezorgd kind te zijn.

Het belangrijkste inzicht dat ik heb gekregen is dat kinderen niet luisteren naar wat jij zegt, maar vooral doen wat jij doet. Dus mijn gedrag of het verstoppen van emoties, kwam tot uiting in het gedrag van mijn dochter. Zij liet zien hoe ik mij voelde en hield mij dus letterlijk een spiegel voor. Door met mijn onverwerkte emoties te dealen zag ik bij haar ook verbetering.

Mijn missie

Vertrouwen op jezelf

Met mijn praktijk Be you wil ik kinderen van 4 tot 12 jaar helpen echt weer onbezorgd kind te kunnen zijn. Geloven in zichzelf en weten dat ze mooi zijn zoals ze zijn en precies goed op dit moment.

Lang niet alle kinderen voelen dit en lopen dagelijks tegen problemen aan die het onbezorgd kind zijn in de weg zitten. Ze moeten aan veel verwachtingen voldoen, zoals goede cijfers halen, verschillende hobby’s hebben, sporten en een uitgebreide vriendenkring onderhouden.

Is dit voor jou als ouder ook herkenbaar?

Ik kan kinderen helpen en helpen weer het onbezorgde kind te worden en te geloven in zichzelf.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

     

Praktijk voor kind en gezin

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de kinderen ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij je kind.