Over mij

Even voorstellen

Ik ben Tamara, 40 jaar oud en getrouwd met de man van mijn leven. Inmiddels moeder van drie kinderen, Bente van 8, Mees van 7 en Lizzie van 1,5 jaar. Voordat ik mijn Holistisch coach praktijk Be you ben begonnen, heb ik jaren in de uitzendbranche gewerkt. Hier heb ik de laatste jaren als teamleider veel collega’s mogen coachen en ontdekt dat hierin echt mijn talent en passie ligt. Het mooie aan het coachen, vind ik dat je door echt te luisteren naar de persoon tegenover je, je diegene kunt helpen en zelf tot inzichten kunt laten komen. Hierdoor gaat die persoon uiteindelijk groeien en bloeien en neemt weer de ruimte in om zichzelf te mogen zijn. Hoe mooi is dat als jij of je dochter dat ook weer mag ervaren? 

‘Het mooie van luisteren is horen wat er niet gezegd wordt. Pas wanneer je luistert om te begrijpen in plaats van luisteren om te reageren ontstaat er echt contact.’

Inzicht

De kracht van mijn verhaal

Na het plotselinge overlijden van mijn moeder kwam ik door omstandigheden thuis te zitten. Ik had hulp nodig en ben met deze hulp gaan ontdekken waar ik mee worstelde. Ik ontdekte dat ik door mijn hooggevoeligheid teveel rekening hield met anderen, zo maakte ik vaak keuzes omdat ik vond of dacht dat het zo hoorde of omdat mensen dat van mij verwachten, maar nooit echt wat ik wilde. Dat wilde ik veranderen. In diezelfde periode openbaarde ook de hooggevoeligheid van onze oudste dochter zich. Wij liepen hierdoor tegen veel dingen aan met haar en gingen op zoek naar iemand die haar kon helpen. Door wat ik over mijzelf ontdekte en wat ik bij mijn dochter zag gebeuren, ontstond bij mij de behoefte haar zelf te kunnen helpen en een kindercoach opleiding te gaan volgen. Ik heb de opleiding Holistisch Kindercoach afgerond en ben kinderen gaan helpen weer onbezorgd kind te zijn.

Maar ik voelde dat ik er nog niet was en besefte dat ik het liefst meisjes, meiden en (jonge) vrouwen maar ook moeders, die in stilte worstelen wil helpen om zichzelf terug te vinden. Vandaar dat ik nu de specialisatie tot Meisjescoach aan het volgen ben, om zo met oprechte aandacht voor deze meisjes, meiden en vrouwen, hen weer in hun kracht te zetten.

Ik vind het belangrijk vanuit verbinding en oprechte aandacht naar de persoon te kijken die tegenover mij zit. Voorbij het ‘masker’ of de ‘ muur’ en echt de persoon zien. Emoties mogen er zijn en mag je laten zien.

Een belangrijk inzicht dat ik zelf heb gekregen is dat kinderen niet luisteren naar wat jij zegt, maar vooral doen wat jij doet. Dus mijn gedrag of het verstoppen van emoties, kwam tot uiting in het gedrag van mijn dochter. Zij liet zien hoe ik mij voelde en hield mij dus letterlijk een spiegel voor. Door met mijn onverwerkte emoties te dealen zag ik bij haar ook verbetering.

Mijn missie

Vertrouwen op jezelf

Met mijn praktijk Be you wil ik meisjes helpen die in stilte worstelen, onzeker zijn of faalangst hebben, meiden die opstandig zijn, slecht slapen en niet lekker in hun vel zitten omdat ze moeite hebben met het uiten van en omgaan met haar gevoelens. Jonge vrouwen die het lastig vinden voor zichzelf te kiezen en de weg te nemen waar zij blij van worden. Maar ook moeders die niet weten hoe ze hun worstelenden of onzekere dochter het beste kunnen begeleiden.

Geloven in zichzelf en weten dat ze mooi zijn zoals ze zijn en precies goed op dit moment. Dat wil ik ze meegeven!

Lang niet alle meisjes en meiden voelen dit en lopen dagelijks tegen problemen aan die het onbezorgd kind zijn in de weg zitten. Ze moeten aan veel verwachtingen voldoen, zoals goede cijfers halen, verschillende hobby’s hebben, sporten en een uitgebreide vriendenkring onderhouden. Jonge vrouwen willen na hun studie een leuke baan, tijd hebben om hun vrienden te zien, sporten en misschien ook nog ergens een vriendtje of vriendinnetje, maar hoe? Moeders die alle ballen hoog moeten houden, werken en ook goed voor hun kinderen zorgen en er voor ze zijn en voelen zich vaak op alle vlakken te kort schieten.

Dat geloof en vertrouwen in jezelf dat wil ik terugbrengen.

Is dit voor jou als ouder ook herkenbaar?

Ik kan kinderen helpen en helpen weer het onbezorgde kind te worden en te geloven in zichzelf.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

     

Coaching voor meisjes, meiden en (jonge) vrouwen

Ik ben holistisch coach en benader en behandel de klachten ook op die manier. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of (jonge) vrouw.