Over mij

Even voorstellen

Ik ben Tamara, 42 jaar oud en getrouwd met de man van mijn leven. Inmiddels moeder van drie hele verschillende unieke kinderen, Bente, Mees en ons jongste cadeautje Lizzie.

Voordat ik mijn Holistisch coach praktijk Be you ben begonnen, heb ik jaren in de uitzendbranche gewerkt. Hier heb ik de laatste jaren als teamleider veel collega’s mogen begeleiden in hun zoektocht naar waar hun kracht ligt en waar ze blij van worden. Door mijn open houding en luisterend oor ontdekte ik dat hierin echt mijn kracht en passie ligt.

Het mooie aan het coachen, vind ik dat je door echt te luisteren naar de persoon tegenover je, je diegene kunt helpen zelf tot inzichten te laten komen. Hierdoor gaat die persoon groeien en bloeien en weer de ruimte innemen om zichzelf te mogen zijn.

Hoe mooi is dat als jij of je dochter dat ook mag ervaren?

‘Het mooie van luisteren is horen wat er niet gezegd wordt. Pas wanneer je luistert om te begrijpen in plaats van luisteren om te reageren ontstaat er echt contact.’

Inzicht

De kracht van mijn verhaal

Na het plotselinge overlijden van mijn moeder kwam ik door omstandigheden thuis te zitten. Ik had hulp nodig en ben met deze hulp gaan ontdekken waar ik mee worstelde. Ik ontdekte dat ik door mijn hooggevoeligheid teveel rekening hield met anderen. Zo maakte ik vaak keuzes, omdat ik vond of dacht dat het zo hoorde of omdat ik dacht dat mensen dat van mij verwachten. Ik deed nooit wat ik echt  wilde en maakte ik mijzelf het liefst onzichtbaar.

In diezelfde periode openbaarde ook de hooggevoeligheid van onze oudste dochter zich. Zij kreeg verlatingsangst, voelde mijn emoties en het onbezorgde meisje leek verdwenen. Wij gingen op zoek naar iemand die haar kon helpen.

Door wat ik over mijzelf ontdekte en wat ik bij mijn dochter zag gebeuren, ontstond bij mij de behoefte haar zelf te kunnen helpen.Ik heb mijn gevoel gevolgd, ben een holistische kindercoach opleiding gaan volgen en ben mijn eigen praktijk gestart, met als missie kinderen weer onbezorgd kind te laten zijn.

Ik voelde dat ik er nog niet was en besefte dat ik het liefst meisjes, meiden en (jonge) vrouwen maar ook moeders, die in stilte worstelen wil helpen om zichzelf terug te vinden. Vandaar dat ik de specialisatie tot Meisjescoach gevolgd heb, om zo met oprechte aandacht meisjes, meiden en vrouwen weer in hun kracht te kunnen zetten.

Ik vind het belangrijk vanuit verbinding en oprechte aandacht naar de persoon te kijken die tegenover mij zit. Voorbij het ‘masker’ of de ‘ muur’ en echt de persoon zien. Emoties mogen er zijn en mag je laten zien.

Als moeder ben ik mij er bewust van dat kinderen niet luisteren naar wat jij zegt, maar vooral doen wat jij doet. Als ik niet lekker in mijn vel zit of mijn emoties verstop, zie ik dat terug in het gedrag van mijn dochter. Zij laat zien hoe ik mij voel en houdt mij dus letterlijk een spiegel voor. Door hier open in te zijn en met mijn onverwerkte emoties te dealen, zie ik bij haar ook verbetering.

Ik luister nu naar mijn hart en wat mijn gevoel mij ingeeft en ben daarom ook begonnen met mijn praktijk Be you. Luister jij ook naar je hart en volg je je gevoel door om hulp te vragen?

Mijn missie

Vertrouwen op jezelf

Met mijn praktijk Be you wil ik meisjes helpen die in stilte worstelen, onzeker zijn of faalangst hebben, meiden die opstandig zijn, slecht slapen en niet lekker in hun vel zitten omdat ze moeite hebben met het uiten van en omgaan met haar gevoelens. Jonge vrouwen die het lastig vinden voor zichzelf te kiezen en de weg te nemen waar zij blij van worden. Maar ook moeders die niet weten hoe ze hun worstelenden of onzekere dochter het beste kunnen begeleiden.

Geloven in zichzelf en weten dat ze mooi zijn zoals ze zijn en precies goed op dit moment. Dat wil ik ze meegeven!

Lang niet alle meisjes en meiden voelen dit en lopen dagelijks tegen problemen aan die het onbezorgd kind zijn in de weg zitten. Ze moeten aan veel verwachtingen voldoen, zoals goede cijfers halen, verschillende hobby’s hebben, sporten en een uitgebreide vriendenkring onderhouden. Jonge vrouwen willen naast hun studie een leuke baan, tijd hebben om vrienden te zien, sporten en misschien ook nog ergens een vriendje of vriendinnetje en dan ook jezelf niet vergeten.

Moeders die alle ballen hoog moeten houden, werken en ook goed voor hun kinderen zorgen en er voor ze zijn en voelen zich vaak op alle vlakken te kort schieten.

Die lat ligt hoog en die leggen wij meisjes onszelf op. Goed is echt goed genoeg. Neem genoegen met minder dan perfect en weet dat je goed bent zoals je bent. Dat geloof en vertrouwen in jezelf dat wil ik terugbrengen.

Is dit voor jou herkenbaar?

Ik help graag om die balans te vinden van goed is goed genoeg. Weten waar je kracht ligt en dat je goed bent zoals je bent. Wil je dit graag ervaren? 

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

Vergoedbaar mits aanvullend verzekerd
AGB code: 90117849

    

Coaching voor meisjes, meiden en moeders in de Haarlemmermeer

Ik ben holistisch coach en NEI therapeut en benader en behandel de klachten met behulp van NEI therapie met een holistische kijk op de klachten. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of moeder.

keurmerken