Individuele coaching

Vanuit verbinding en oprechte menselijke aandacht kijk ik naar jou, het meisje of de moeder die bij mij komt voor advies en begeleiding. Omdat jij jij bent en iedere persoon uniek is, stem ik de behandeling of werkwijze ook echt op jou als persoon af. Wat heb jij nodig om weer jezelf te kunnen zijn en weer in je kracht te staan? Ik maak hierbij gebruik van methodieken die aansluiten bij wat jij op dat moment nodig hebt.

vrouw zijn

Waarom nu juist meisjes en moeders?

Simpelweg omdat wij vrouwen anders in elkaar steken als mannen. Wij hebben naast de cyclus van de seizoenen ook te maken met onze eigen cyclus. Daarnaast zijn wij van oorsprong verzorgender ingesteld dan mannen. Denk maar terug aan heel vroeger, de mannen gingen jagen en wij vrouwen kookten en zorgden voor de kinderen.

Ook weet ik dat er een lijntje bestaat tussen moeders en dochters. Ze voelen elkaar, een dochter spiegelt vaak haar moeder. Daarbij kan ik mij beter met jullie meisjes en moeders identificeren omdat ik ook vrouw, moeder en dochter ben.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

 • weinig zelftrouwen
 • eigenwaarde
 • geen vertrouwen in je lijf
 • onzekerheid
 • laag zelfbeeld
 • asseriviteit ontwikkelen
 • geen nee kunnen zeggen
 • fysieke en lichamelijke blokkades opheffen

LOve yourself and Be you

‘Jij bent jij
en je bent precies goed
zoals je bent’

Meisjes van 7-11

Dit is de fase waarin jouw dochter gaat van de kleuterfase naar de schoolkindfase gaat. Het gaat nu niet meer alleen om haar, maar de ander om haar heen wordt ook belangrijk en zelfs zo belangrijk dat de onzekerheid toe kan slaan.

En dan is je dochter 9 jaar. Een hele eigen fase, waarin je zal merken dat je dochter brutaler wordt, zich gaat afzetten en vaak zal roepen dat niemand haar begrijpt. Ze komt steeds meer in de echte wereld. Ook wel de ik en de ander fase. Steeds bewuster van zichzelf en wie ze is. Ze beleeft en ervaart de dingen anders. Het is ook de fase waarin pesten steeds meer zal gebeuren, meidenvenijn, groepsdruk en jongens die stoer gaan doen op het schoolplein. De twijfel ontstaat, onzekerheid neemt toe en daarmee komen verdriet, boosheid en angst om de hoek kijken.

Rond de 10 jaar weet ze dat als zij in actie komt, er dingen veranderen en gebeuren. Dit kan een beangstigend idee zijn, ze gaat namelijk beseffen dat zij verantwoordelijk is voor haar leven.

Deze periode is een enorme overgangsfase en er kunnen dan ook oude angsten en hun gevolgen weer naar boven komen, zoals monsters onder het bed, een nachtlampje aan willen en bedplassen.

Een leeftijdsfase waar veel meisjes vastlopen, het lastig vinden bij zichzelf te blijven en onzekerheid toeneemt, want ja ik wil zo graag ergens bij horen. Heeft jouw dochter moeite met het omgaan van haar gevoelens en zich te uiten en zie je hier woede, huilbuien en angsten door ontstaan?

Laat mij haar helpen zekerder in deze wereld te staan, door te vertrouwen op wie zij is en te zorgen dat zij weer onbezorgd zichzelf kan zijn.

Meiden van 12-18 jaar

Rond de leeftijd van 12 tot 14 jaar zit je nog in de prepuber fase. In deze fase voel je je nog wel afhankelijk van je ouders. Je hebt ze echt nog nodig, maar de drang naar zelfstandigheid wordt steeds groter. Hoe ouder je wordt hoe meer jij op eigen benen wilt staan en steeds meer die drang naar zelfstandigheid hebt.

Rond de pubertijd heb je zowel lichamelijk als sociaal emotioneel te maken met nog meer veranderingen. Zo gaat je lijf ook veranderen, je krijgt meer vormen en misschien door de hormonen in je lijf ook last van pukkeltjes. Soms heb je last van stemmingswisselingen en weet je eigenlijk niet zo goed wat je met je lijf moet, wat zo enorm aan het veranderen is.

Deze periode is daarom ook een periode vol onzekerheid. Ben ik wel goed genoeg zoals ik ben? Heb ik wel de juiste kleren aan tja dan wil je er ook zo graag bij horen en vooral alles zelf willen doen. Lastig soms voor jou, maar ook voor je ouders die ook met deze veranderingen om moeten gaan.

En ja, dan ben je 18 jaar. Je accepteert je ouders zoals ze zijn, komt weer dichter bij hun en kunt nu de keuzes die je maakt ook in de praktijk brengen.

Maar soms komt die twijfel de hoek om. Wie ben ik en wat wil ik? Wat is mijn identiteit? Hoe zal mijn toekomst eruit zien en wanneer weet ik dat ik de juiste keuze maak?

Vind jij het soms lastig te bepalen wie je nu echt bent en wat je verder wilt bereiken? Voel jij je onzeker over jezelf? Dat is helemaal niet zo gek.

Wil je werken aan je zelfvertrouwen en zelfbeeld? Zodat je met meer eigenwaarde je keuzes kunt maken en in het leven kan staan? Wil je graag meer inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen?

Ik geef je graag wat meer houvast, zodat je met meer zekerheid de toekomst in kan.

ook voor jou

Moeder

Voor iedere moeder is het moederschap anders.

Het kan zo zijn dat zwanger worden niet vanzelf ging, maar een reis was waar je iedere keer weer die teleurstelling in je lijf te boven moest komen, zelf liefde ver te zoeken was en het vertrouwen in je lijf erg laag. Toch moeder mogen worden en jij weet als geen ander wat een geschenk het is en wat een enorme wens het was.

Het kan ook zo zijn dat je gemakkelijk moeder werd en dacht en nu? Het moederschap is mooi, maar soms zo lastig.

Je ziet je dochter worstelen met alle verwachting die ze van zichzelf heeft en die ze zich oplegt. De onzekerheid als het gaat om haar uiterlijk en de keuzes die ze moet maken. De hormonen die door haar lijf stromen en waar ze zich soms geen raadt mee weet.

Hier komt jouw struggle met jezelf ook weer naar boven want hoe kan je haar zo goed mogelijk helpen? Doe ik het wel goed? Weet dat je het altijd goed doet, want je doet het uit liefde voor je kind. En soms, ja soms is het fijn als iemand je die bevestiging geeft dat je goed bezig bent.

Ben jij moeder van een (puber) dochter en herken je dat,

 • het niet vanzelf ging om moeder te worden
 • je gemakkelijk moeder werd, maar dacht en nu?
 • het lastig is om ook voor jezelf te zorgen en niet alleen voor anderen.
 •  je (te) weinig aan jezelf toekomt door alles wat ‘moet’
 • je soms niet weet hoe je alle ballen hoog kan houden.
 • je ook niet altijd van jezelf houdt.

Dan ben ik er voor je. Ik begeleid jou, moeder van een (puber)dochter om het beste uit jezelf te halen. Moeders die even een extra zetje nodig hebben om in jezelf te geloven te weten dat goed ook echt goed genoeg is.

Voel jij diep in je hart dat jij dat zetje nodig hebt en graag het beste uit jezelf wilt kunnen halen, door jezelf te zijn?

Luister naar je hart omdat jij het waard bent. Ik luister graag naar jou…

Luister jij, lieve moeder, naar je hart en wil je vandaag nog een afspraak maken?

Neem dan contact op wat de mogelijkheden zijn.

Contact

Praktijk Be you
Tamara Gijzenberg

tamara@praktijkbeyou.nl
06-24691429

Vergoedbaar mits aanvullend verzekerd
AGB code: 90117849

    

Coaching voor meisjes, meiden en moeders in de Haarlemmermeer

Ik ben holistisch coach en NEI therapeut en benader en behandel de klachten met behulp van NEI therapie met een holistische kijk op de klachten. Holistisch houdt in dat ik naar het geheel kijk; het denken, lijf, gevoel en energie. Ik kijk naar de oorsprong van de onbalans bij jou als meisje of moeder.

keurmerken